Välkommen!

Välkommen!

söndag 5 januari 2014

Goldflame

Nu är det dags för den heta, flammande och gyllene, Goldflame! ;)
Goldflame aka Flamman är en het kille på 8 år. Han är en riktig matälskare som njuter av varje stund i hagen och när jag stannar till i en ridtur så han kan passa på att ta sig en liten matbit. Han är helt gyllene med svart man och svart mule. Hans ben är vid hovarna svarta och hans hovar svarta. Han gillar att vara med sina killkompisar i boxen och hagen och de brukar springa ikapp.

På ridturer är han väldigt sprallig och man behöver en bra ryttare med stadig hand och han låter bara sin ägare rida honom. Som sagt, han passar alltid på att ta lite gräs när jag stannar och pratar med någon.

Hans personlighet är en het kille som alltid är på språng men väldigt vänlig och busig. Han gillar när man pysslar om honom i stallet. De bästa är när man masserar honom på ryggen.

Jag ska träna honom i hoppning, terräng och galopp men han ska tränas i dressyr också. Vi ska försöka oss på en dressyr tävling snart.

I stallet är han en riktigt busig kille som kan rymma många gånger på en vecka. Han är riktigt lugn tillsammans med de andra killarna i boxen.

                                                                   ~Intressant fakta~
                                                                  Namn: Goldflame
                                                                       Kön: Hingst
                                                                    Ras: Akhal teke
                                                                      Färg: Gyllene
                                                                          Tecken: -
                                                      Smeknamn: Flamman, Guldklimpen
                                                Personlighet: Busig, vänlig, matglad, snabb
                                                Träning: Hoppning, dressyr, terräng, galopp
                                                                         Ålder: 8 år

                                                         
 HISTORIA OCH BAKGRUND:
Goldflame, eller Flamman eller Guldklimpen som han kallas, föddes på en ranch i Las Vegas. Där utbildades han i western men efter en tävling så förstod hans ägare att det var farligt för honom då han stukade sitt ben. När han blev bra igen utbildade de honom i galopp istället. Goldflame värkligen brinner för galoppen och han sprang in många guld och hans ägare var mycket stolta över deras lilla Guldklimp som bara hade börjat galopp vid 5 års ålder. När han ägare blev mycket sjuk, när Flamman var 7 år, sålde hans ägare honom till Marley på Jorvik. Där var han en ridhäst för barn med efter ett halvår ställde de honom på försäljning på Vingården. Sen stod han där i ett halvår till, sen köpte jag honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar